Sverige
26 september 2012 15:11

Många vill investera i RGB

Den svenska världsettan i hoppning, Rolf-Göran Bengtsson, är intressant för investerare. Han intar tredje plats på en lista över svenska idrottare som aktieköpare kan tänka sig att investera i.

Det är företaget Nordnet som har gjort en marknadsundersökning med 20 utvalda svenska idrottare som grund. I undersökningen fick svenskar svara på frågan vilka av de utvalda idrottarna de skulle vilja äga aktier i. Sju procent svarade Rolf-Göran Bengtsson, vilket placerar honom på tredje plats. 

 – Ett skäl till att börsnotera sig själv som idrottare är att det kan vara svårt att finansiera sitt utövande och då möjliggör man det genom att låta människor investera i en mot en del av framtida intäkter. Det är som ett lån med osäker ränta, säger Jan Dinkelspiel, Sverigechef på Nordnet, via ett pressmeddelande.

Noterbart är att hoppryttaren var populärast av alla i de södra delarna av Sverige. Listan toppas av ishockeyspelaren Niklas Bäckström. 13 procent av de tillfrågade kunde tänka sig att investera i honom. Skidåkaren Charlotte Kalla ligger två med nio procent.  

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar