Sport
27 juli 2015 09:25

Många vill till Malmö-EM

Efter 16 år är det dags igen för ponny-EM i Sverige. Nästa vecka går startskottet i Malmö och 20 länder har nominerat ryttare till mästerskapet.

Många vill till Malmö-EM
20 länder väntas till EM på Ribban, där det vanligtvis är fälttävlan som gäller intill Nordens högsta skyskrapa Turning Torso.

Nästa onsdag smäller det på Ribersborg i Malmö. Då startar ponny-EM på platsen där svenska landslaget tog EM-silver i fälttävlan för två år sedan. I år är det 16 år sedan ett ponny-EM avgjordes på svensk mark och just nu ser det ut som att 20 länder vill vara med i medaljjakten.

På fredag ska alla länder ha gjort en definitiv anmälan och på måndag anländer de långväga gästerna. För Sveriges del är dressyr- och fälttävlanstruppen offentliggjorda, medan hoppningens spikade lag väntas inom kort.

Nationer som har anmält intresse till ponny-EM i Malmö: Danmark, Holland, Finland, Italien, Frankrike, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Polen, Portugal, Norge, Sverige, Irland, Schweiz, Kroatien, Spanien, Ungern, Luxemburg, Ryssland och Österrike.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden