Sport
6 september 2014 13:26

Persson körde upp sig

Maratonkörningen på VM pågår för fullt. Fredrik Persson gjorde en fin körning och är bästa svensk med en elfte plats. Svenska laget ligger sexa inför söndagens avslutning.

Persson körde upp sig
Fredrik Persson är bäste svensk med en elfte plats i VM-körningen efter lördagens maraton. Copyright Risto Aaltonen

En stor publik följde maratondramat i Caen. Körningen gjordes i sol och lite tryckande värme. Axel Olin var först ut i det svenska laget och gjorde en körning som lyft honom i resultatlistan. Förlöparna var inte riktigt så framme som kusken önskade när han skulle ta sig ur hindren. Men Axel Olin var ändå nöjd med sin insats.
– Jag körde så snabbt jag kunde. Det var kul, säger Axel Olin som hade god hjälp av sina lagkamrater Fredrik Persson och Tomas Eriksson som cyklade efter honom runt banan och bistod med tips. 

Tomas Eriksson visade återigen att maraton är hans specialitet och vara tvåa i maratondelen direkt när han gick i mål.
– Det var bra men inte tillräckligt bra, säger Tomas Eriksson som uppmanade sin lagkamrat Fredrik Persson att släppa på handbromsen när han ska ut senare i dag.
– Underlaget var bra. Det är bara att köra på. 

Fredrik Persson fortsätter att hålla stilen som bästa svenska kusk i tävlingen även om han var något långsammare än Tomas Eriksson i maratonmomenetet.
– Jag hade ett litet misstag därute. Men annars kändes det bra och hästarna skötte sig fint, säger Fredrik Persson som nu står på 148,5 straff och ligger elva individuellt, ett snäpp upp i resultatlistan.

Tomas Eriksson har 150,22 straff och är 13:e individuellt medan Axel Olin har 165,46 straff och ligger 26:a. Det svenska laget är sexa inför söndagens avslutande precisionskörning. 

Boyd Exell, Australien, leder med 125,83 straff. Lagtävlingen toppas av Holland.

Läs mer

Onlineresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden