Hoppning
1 juni 2014 15:01

Marcus först till seger

(Uppdaterad) Den fjärde upplagan av årets Swedish 7-star Spring Tour avgjordes i Norrköping Horse Show. Första delfinal handlade om 1,50-höjder och vanns av Marcus Westergren.

Marcus först till seger
Marcus Westergren och Casa de la Marta Bay är ett placeringssäkert och även vinstrikt par som samlade en ny seger till meritlistan. Roland Thunholm

Grundomgångens 1,50-bana, designad av banbyggaren Peter Lundström, fick åtta felfria vidare med bäst chans i avgörande winning round. Där tog Anna Olsson och Maximillian ledningen som första dubbelnolla men blev direkt omkörd av Anders Lidbeck som var lite snabbare med Candescent Kitt.

Det höll över en förföljare men sedan kom Marcus Westergren och var nära fem sekunder bättre Casa de la Marta Bay (sto f -03 e Casa Grande-Zalmeco, uppf Stuteri Salmonbay).

Det visade sig också oslagbart. De som var kvar kom inte ens i närkontakt och var heller inte felfria.

– Jag gjorde vad jag kunde och hästen gjorde lite till. I dag hade jag en annorlunda plan. Jag brukar starta lite långsamt och sedan öka på slutet. Här gjorde jag tvärtom och det fungerade också, berättade Marcus Westergren efter prisutdelningen.

– Min häst är alltid på språng och letar efter hinder. Tyvärr red jag inte tillräckligt fort och då får jag vara nöjd som tvåa, kommenterade Anders Lidbeck.

Uppdatering
1,40-klassen fick endast tre felfria av 44 startande. Sex ekipage till winning round hade fyra fel att bära på och två hade till och med det dubbla.  Två höll nollan hela vägen och av dem var Sofia Fast och Casper (val f -99 e Cardento-Bonaparte, uppf L Carlsson) dryga halvsekunden före Ulrika Karnéus med den egna uppfödningen Copacabana.

– Han gör allt för mig, är enormt säker och har mycket bra inställning och hinderförståelse, berättade Sofia, som varit tävlingsborta i tre år för benbrott och barnledighet, om sin Cardento-son.

Delfinalen i 1,30-klassen vanns av Niklas Arvidsson och Aqua´dor (hingst f – 04 e Argentinus-Donnerschlag, uppf B o I Olsson).

Fullständiga resultat

Jörgen Ottosson/Jessica Ohlsson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden