Sport
28 november 2014 19:41

Marlon och Musse överlägsna i Stjärnstafetten

Det blev en rafflande start på fredagens kvällsföreställning när Stjärnstafetten avgjordes. Brasilianaren Marlon Mųdolo Zanotelli tog sin andra seger för dagen när han och Musse Hasselvall red snabbast av dem alla.

Marlon och Musse överlägsna i Stjärnstafetten
Det krävdes mycket övertygning av Johan Lundh för att "Giraffen" skulle ta sig över hindren med Petra Nielsen på ryggen. Anna-Lena Bergqvist

Helena Persson och Nicke Borg fick äran att starta tillsammans med Quebec och de gjorde två stabila rundor men med utrymme för kommande ekipage att slimma tiden.

Petra Nielsen och Johan Lundh fick en dålig start när deras häst Be my Survivor – även kallad Giraffen – inte kände sig särskilt övertygad om att hoppa över något hinder överhuvudtaget. Johan Lundh gjorde sitt bästa att heja på med viftande armar och  skutt från marken. Till slut kom Petra och Giraffen över och kunde lämna över stafettpinnen till Johan Lundh som satte gasen i botten och tog sig över samtliga hinder med helt godkänt resultat, om än med viss tveksamhet.

Betydligt smidigare gick det för Rickard Nordstrand och Linda Heed som bara flög över hindren med en taggad Alfonzo. Det gick upp i ledning direkt.

Men nästa par var inte sena att utmana. Mia Coldheart och Cameron Hanley hade flytet på sin sida hela vägen igenom och tog över ledande förstaplatsen.
När man trodde att det inte kunde gå snabbare kom sista laget – Musse Hasselvall och Marlon Módolo Zanotelli med Deftera – taggade in till banan. Med bara 19 hundradelar gick de segrande ur den ärofyllda striden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden