Hoppning
6 februari 2020 06:20

Massiv GHS-slutspurt på Borås Grand Prix

Borås Grand PrixI helgen är det dags för Borås Grand Prix och de sista GHS-kvalen. När startklockan har ringt för sista gången på söndag vet vi vilka unga ryttare som får rida i Scandinavium. Dessutom avgörs Hööks Ponny Grand Prix. Först ut är fyra tourer som drar igång torsdag morgon.

Massiv GHS-slutspurt på Borås Grand Prix
Janelle Larsson och Staralme Esc Z. Foto: Yvonne Karlsson

Det kommer att bli en spännande helg på Borås Grand Prix som drar igång under torsdagen med fyra tourer som börjar på 1,20-höjd och där den stora touren finalrids i 1,50 på söndag. Däremellan är det dock en rad slutspurter för unga ryttare som vill rida i Scandinavium.

På lördag och söndag rids sjätte och sista kvalomgångarna av både Morgondagens vinnare och Young Rider Cup som går i 1,35 respektive 1,45. Borås Grand Prix är också tredje och sista chansen att kvala till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping U25, där de anmälda ryttarna plockar poäng i klasser från 1,45 och uppåt.

Just nu toppas Lövsta-listan av Janelle Larsson och Staralme Esc Z, bland annat genom att ekipaget vann söndagens huvudklass vid den senaste kvaltävlingen under Flyinge Indoor. På andra plats ligger Rebecca Hallberg Fischer och Chilli Cat. Efter söndagens Grand Prix-klass får de två högst rankade ryttarna finalbiljetter till Gothenburg Horse Show. Dessutom finns det möjlighet att dela ut tre U25-biljetter till.

Dubbelt Kajsa Björe

Julie Carlberg och CC Studs Fidelity leder Morgondagens vinnare, där Ebba Kewenter gjorde en raketresa upp över kvalstrecket efter topplaceringen med Cickdown föregående helg i Helsingborg. Ekipaget ligger nu på åttonde plats och 16 ryttare går vidare till finalen.

Kajsa Björe, som slog till med dubbla segrar i Helsingborg, ligger i topp både bland juniorer och young riders och får det angenäma problemet att välja vilken final hon vill rida i Scandinavium. På YR-sidan tog Nellie Berntsson och Cornets Baloufee ett rejält kliv upp mot finalplats och ekipaget är i Borås för att försöka ta sig över kvalstrecket. SM-guldmedaljören Cora Sidney Hirn hänger löst på tionde plats och är också i Borås för att stärka sina finalchanser med hästen Chaginue. Tio ryttare kommer att få rida YR-finalen i Scandinavium.

Ponny-GP med Wilma Hallberg

I helgen avgörs även Hööks Ponny Grand Prix där de nio bästa ekipagen i respektive ponnykategori efter höstens tre kvalomgångar gör upp i ett kval och en final. Bägge rids på MsvB-höjd. Kategori B och C saknar dock en ponny vardera som inte kommer till start. I kategori D märks bland andra landslagsaktuella Wilma Hallberg med supertalangen Hot Lady Carthago.

Flera av ekipagen som ligger i toppen av samtliga ungdomscuper får redan anses vara klara för final i Scandinavium. Men längre ner kring kvalstrecken kan mycket fortfarande hända. Borås Grand Prix bäddar således för tajta slutstrider och mycket nerver.

Start- och resultatlistor Borås Grand Prix

Rankinglista Lövsta Future Challenge

Ställning Young Rider Cup

Ställning Morgondagens vinnare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden