Sverige
29 december 2013 07:30

Måste bli mer miljömedvetna

Länsstyrelsen i Stockholm anser att hästägare i länet måste bli mer miljömedvetna.

Enligt lantbrukskonsulent Cecilia Norén är hästgödsel en av orsakerna till att sjöar drabbas av övergödning.

– Det har ju med att vattenkvalitén i många delar av Stockholms län blir sämre och sämre och det beror bland annat på att det är för mycket näringsämnen i vattnet och hästgödsel bidrar till att det blir näring eftersom det rinner av från olika ytor. Det blir igenväxning av sjöar och kan bli problem om man vill bada, säger Cecilia Norén till SRP4Stockholm.

I år har länsstyrelsen anordnat kurser runt om i länet och berättat hur miljöpåverkan kan minkas. Att få häst- och stallägare att bli mer miljövänliga är en del i arbetet med miljömålet – ingen övergödning – som satts upp av  regeringen.

Till de råd som lämnats hör bland annat att inte ge hästarna för mycket foder och att mocka i mindre rasthagar. Även om det inte är ett större problem i Stockholms län än någon annanstans har många varit positiva till att få reda på hur olika saker påverkar miljön rapporterar rdiokanalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden