Hoppning
12 mars 2013 10:06

Matrix såld

Lisen Bratt Fredricsons OS-häst Matrix är såld till den argentinska OS-ryttaren
José Maria Larocca.

Matrix såld
Lisen Bratt Fredricson och Matrix i Gina Tricot Grand Prix i Borås. Bo Bennergard

– Det är med blandade känslor jag säljer Matrix, som jag själv ägde till största del. Allt har gått väldigt fort. Han var egentligen inte till salu men så kom ett bud som inte gick att stå emot, säger Lisen till Ridsport.

Matrix (val f -02 e Cardento-Maximus, uppf Charlotta o Jan Forsman, ägare Grevlundagården, Mörner  & Weil) köptes som  7-åring. Därefter har Lisen utbildat och tävlat honom framgångsrikt med flera vinster och internationella GP-placeringar. De deltog i det svenska laget vid OS i London förra året. Med försäljningen blev segern i årets Gina Tricot Grand Prix parets sista tävling.

– Självklart var det ett svårt beslut men det gäller också att hela tiden tänka framåt. Jag gjorde så när jag sålde Casanova, som gick OS i Sydney, och kunde köpa nya hästar. Det är tre år kvar till nästa OS och det här ger mig möjlighet att fortsätta satsa. Jag har också en 9-åring i Thriller som jag tror kan bli lika bra som Matrix.

José Maria Larocca, som bor i Genève, har tidigare bland annat köpt den svenska hästen Son of Marco, som tävlades av Angelie von Essen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-