Sverige
13 maj 2017 13:57

Medaljutdelning inledde stämma

Ett par hundra personer fanns samlade i Knytpunkten på Strömsholm när Svenska Ridsportförbundet inledde 2017 års förbundsstämma på lördagsförmiddagen.

Medaljutdelning inledde stämma
Lena Austin, Inger Hedberg, Kikki Girhagen, Agneta Aronsson, Gudrun Orava och Hasse Forssman tog emot sina utmärkelser.

Först på dagordningen stod utdelning av förtjänstmedaljer. Fem medaljer delades ut till personer som haft mångåriga förtroendeuppdrag inom svensk ridsport.

Kunglig förtjänstmedalj i guld delades ut till Hans Forssman, Västergötlands Ridsportförbund, Lena Austrin Kull, Värmland och Gudrun Orava, Uppland.

Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i silver delades ut till Kristina Girhagen, Mittsvenska och Inger Hedberg, Uppland, medan Svenska Ridsportförbundets förtjänsttecken delades ut till Agneta Aronsson för hennes insatser inom paradressyren.
− Hästar och ridsport blir ett gift, och vi har ett fantastiskt liv som ägnar oss åt detta, sade Hans Forssman.
Han har haft förtroendeuppdrag inom ridsporten sedan början av 1970-talet.
− Det är väldigt bra att vi arbetat mycket med hästarnas välbefinnande, och vi får inte glömma våra medlemmars välbefinnande, sa Hasse Forssman med adress till dagens stämma.

56 klubbar representerade
Av landets 900 ridklubbar finns 56 representerade på stämman, liksom alla de 19 distrikten.

Ridsportförbundets ordförande sa i sitt inledningsanförande att han var glad över att stämman kunde hållas på Strömsholm.
− Det är fantastiskt att vara i detta ridsportmecka. Jag har varit på Strömsholm på kurser, och det är en härlig miljö att vara i.

Han fortsatte med fakta om ridsporten och dess omfattning.
− Vet ni hur många tävlingar det är bara den här helgen? Över 100 stycken.

Ulf Brömster gjorde en del personliga reflektioner. 

Ulf Brömster gjorde nedslag i de senaste två årens händelser inom svensk ridsport, och gjorde dessutom en del personliga reflektioner.
− Det jag inte trodde att jag skulle lägga så mycket tid på, var värdegrundsfrågorna. Började på ponny-EM, vi har haft föräldrar som inte betett sig, vi har haft hanteringen av våra hästar på tävling och nu diskussionen om övergreppen. Vi har ett system där ungdomar kan komma till tals, och ändå förmår vi inte få in dem i diskussionen, sa han självrannsakande.

Verksamheten ska gås igenom
Därefter tog stämman sin början på allvar. Mikael Sandtoft valdes till ordförande för stämman, och under förmiddagen kommer de senaste två årens verksamhet och förvaltning att gås igenom. Dessutom ska också all nominering av kandidater ske under den första delen av stämman.

Efter lunch kommer behandlingen av motioner, som bland annat handlar om etiska råd, om demokrati- och tävlingsfrågor.

Tidningen Ridsport fortsätter rapportera under dagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-