Sport
28 augusti 2017 10:49

Medierna hyllar Peder: ”Han rider i en egen dimension”

Hyllningarna till Peder Fredricson efter EM-guldet i hoppning verkar aldrig ta slut. Här finns ett axplock av allt som har publicerats om guldhjälten efter prestationen på Ullevi. Klicka dig runt, läs, se och lyssna på det som har publicerats här.

Medierna hyllar Peder: ”Han rider i en egen dimension”
Intresset från medierna har varit stort under EM i Göteborg, som här under presskonferensen efter hoppfinalen. Och intresset fortsätter att synas i medierna både internationellt och nationellt. Annelie Frank

”Vissa sviktar under press – andra växer och blir sitt allra bästa jag. Peder Fredricson och All In tillhör den sistnämnda kategorin.” Det skriver DN:s Malin Fransson i en krönika där hon också pekar ut Peder Fredricson som ett stort svenskhopp inför OS i Tokyo 2020. 

Läs krönikan i DN

Göteborgs-Postens Magnus Vasell hyllar både Peder Fredricson och arrangemanget i en krönika. Vasell tycker också att det ska göras en staty av Peder Fredricson utanför Ullevi.

Krönikan i GP

Brittiska ridsporttidningen Horse and Hound lyfter Peder Fredricsons tidigare karriär som fälttävlansryttare i sin artikel om Europamästaren. Även guldhästen lyfts fram. ”Hans ultratalang till häst, H&M All In – som kom tillbaka till tävlingsbanan i mars – var en superstjärna hela veckan, utan fel i alla rundor fram till finalen,” skriver tidningen bland annat. 

Läs hela artikeln i Horse and Hound

I tyska St Georg berättas det om Peder Fredricsons uppväxt med en pappa som var chef på Flyinge och även brodern Jens Fredricson nämns. Det dras också slutsatsen att det faktum att det ”bara” blev silver för ekipaget på OS i Rio ledde fram till EM-guldet. ”Jag var lite irriterad över att jag inte var tillräckligt snabb för att ta guld i Rio så jag har tränat på att bli snabbare. Och jag har vunnit mer tävlingar än tidigare i år,” säger Peder Fredricson till St Georg. 

Läs hela artikeln i St Georg

Ridsports mångårige hoppskribent Jörgen Ottosson tycker i en krönika att det är en större prestation att ta EM-guld än OS-silver. 

Aftonbladet har publicerat mängder av artiklar och en tv-intervju om och med Europamästaren. Hans fru Lisen Bratt Fredricson säger bland annat till tidningen att Peder Fredricson förvandlas till någon annan när han tävlar. ”Det går bra, jag vet ju om det. Det är ett nerkok av en massa erfarenhet och mästerskap. Han lägger upp en plan, där det till och med ingår vad han ska säga till er i media. Allting han gör inför och under ett mästerskap är förutbestämt. Det är skönt, han slipper gå och fundera på det hela tiden. Han går på någon slags autopilot,” berättar hon. 

Aftonbladets tv-inslag och artiklar. 

Expressen har också hårdbevakat EM. Jag har aldrig sett sådan ridning i hela mitt liv. Peder är en enorm atlet – en sådan fokuserad människa. Jag är så beundrad av hur han kan vara”, säger dressyrryttaren Patrik Kittel till tidningen. 

Expressens samlade artiklar om Peder Fredricson.

Danska Ridehästen kallar All In för ”superhäst” och beskriver stämningen på Ullevi under finalen som elektrisk. 

SVT hade en kort intervju med Peder Fredricson i sitt morgonprogram på måndagens morgon. 

SVT:s samlade rapportering. 

”Han rider i en egen dimension, han har tagit ridskicklighet och horsemanship till en ny nivå, en nivå som samtliga konkurrenter bara drömmer om,” skiver Skånska Dagbladets Christel Berhmann. 

Krönika i Skånska Dagbladet. 

Radiosportens samlade rapportering. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden