Sport
11 juli 2014 18:47
Ridsportplus

”Med lite tur hade vi klarat segern”

Det svenska hopplaget svarade för en bra insats i fredagens Furusiyya FEI Nations Cup. Ridsport har pratat med den svenska reserven Niklas Jonsson om läget i laget och kollegernas rundor på det gröna gräset.

”Med lite tur hade vi klarat segern”
Niklas Jonsson kommenterar fredagens svenska rundor i Nations Cup.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Självklart blev jag besviken att jag inte blev uttagen själv. Att rida på hemmaplan är alltid extra och särskilt i nationshoppning i Falsterbo. Besvikelsen får ta en stund, sedan handlar det om att hjälpa till och stötta ryttarna i laget, säger Niklas.

– Egentligen behövs inte mycket stöttning eftersom alla är så rutinerade men det är viktigt att vara med och finnas till hands.

Douglas Lindelöw inledde för Sverige med en nollrunda på Casello.
– Han kände lite på tvåan annars var allt super och en kanonstart för Sverige.

– Alexander fortsatte sedan lika bra. Cafino blev lite stark efter vattnet men Alex parerade och klarade det jättefint.

Efter två nollrundor var förhoppningen givetvis stor efter en tredje när Rolf-Göran hade ansvaret med nationshoppningsdebuterande Unita ASK.
– Hästen tappade tyvärr galoppen inför det tredje hindret, där bakbommen på oxern föll. Att det sedan även blev ett nedslag på sista i tolvans räcke-oxerpar kan jag inte förklara bättre än hästens orutin,
– Peder avslutade sedan den första rundan helt lysande.

Den första rundan fick 21 felfria inklusive några med ett tidsfel. I pausen höjdes hinder fyra, fem och sju berättar Niklas, vilket också blev mer utslagsgivande.
– Douglas häst verkade matt i värmen och jag tror det var största anledning till att det blev två hinder i backen på det andra varvet.
– Jag tycker Alex hade en bättre andra runda än den första. Tyvärr kom han lite långt fram i trekombinationen och rev insprångsoxern.
– Rolf-Göran visste givetvis vad han skulle justera till den andra rundan. Det gjorde han också och då satt så klart nollan.

Peder hade chans att ge Sverige minst omhoppning mot Holland. Det krävde felfritt på hinder och det var felfritt fram till trekombinationen.
– Ren otur och väldigt synd. Totalt gjorde samtliga ekipage fina rundor och med den lilla tur som nästan alltid behövs hade vi klarat segern i dag, säger Niklas Jonsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden