Hoppning
9 januari 2019 11:17

Michael Whitaker tappar OS- och EM-häst

AffärMichael Whitaker har inte längre kvar sin OS- och EM-häst Cassionato. Ny ryttare är Jamie Gornall, vars svärfar har köpt hälften av hingsten.

Michael Whitaker tappar OS- och EM-häst
Michael Whitaker och Cassionato har flera gånger hoppat framgångsrikt för Storbritanniens Nations Cup-lag. Här syns de på banan i La Baule. Foto: FEI

World of Showjuming berättar att den 34-åriga britten Jamie Gornall har tagit över tyglarna på Michael Whitakers mästerskapshäst Cassionato (hingst, f 2005, e Cassini-Quidam de Revel).

Jamie Gornalls svärfar har köpt 50 procent av hingsten, som även ägs av Gary och Beverly Widdowson – för övrigt är ägare också till OS-vinnaren Big Star. Jamie Gornall har hittills ett dussintal 1,60-starter med andra hästar på sitt CV och siktar nu mot mästerskap.
”Jag är extremt glad att Cassionato är här och ser fram emot att bygga en stark relation med honom, samtidigt som vi siktar på EM 2019 och Tokyo 2020”, säger Gornall i ett pressmeddelande, citerat av WoS.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden