Sverige
14 februari 2017 14:47

Misstänkta tidelags-mannen inför rätta i morgon

Mannen togs på bar gärning i en hage och misstänks för att ha förgripit sig på en häst. Mannen har erkänt att han var i hagen och i morgon ställs han inför rätta

Misstänkta tidelags-mannen inför rätta i morgon
Mannen misstänks för brott mot djurskyddslagen. (Arkivbild)

Jönköpingsposten berättar att mannen som togs på bar gärning av hästägaren ställs inför rätta i Växjö tingsrätt i morgon. Han misstänks för att ha haft sex med en häst och är åtalad för brott mot djurskyddslagen, som innefattar förbud mot tidelag.

Enligt tidningen förnekar mannen brott. Likväl bekräftar han vissa bitar av det som hästägaren har berättat.
Mannen har bland annat erkänt att han, i linje med det hästägarna har berättat, erbjöd dem 20 000 kronor medan de väntade på polisen. Enligt hästägarna var det för att ”få saken ur världen” men mannen säger att han gjorde det för att han trodde att hästägarna ville ha pengar.

Gällande själva händelsen erkänner mannen att han var på platsen och utförde någon slags ”lek” med hästen. JP berättar vidare att mannen själv har berättat hur han har ställt sig på en pall och knuffat på hästen med juckande rörelser, och att det är möjligt att han könsorgan har synts. Enligt JP har ingen sperma hittats i hästen.

Det hela inträffade i augusti utanför Ljungby. Den 74-åriga mannen togs på bar gärning då han förgrep sig i dagsljus på ett 5-årigt sto i en hage i Ljungby kommun. Den kvinnliga ägaren ertappade mannen, som då sprang ut i skogen. Kvinnan och hennes sambo väntade ut mannen vid hans bil och kunde larma polis som kom till platsen.
– Jag kände mig kränkt och jag blev jätteledsen. Hästarna är så snälla och de förstår inte alltid vad de ska akta sig för, men sedan blev jag förbannad och jag och min sambo gick ut och letade efter mannen, berättade kvinnan i somras för Smålänningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden