Sport
27 februari 2015 08:17
Ridsportplus

Möt danska Lena

Det är hennes och Görklintgårds Faneros andra besök i Göteborg och Lena hoppas det ska gå bättre i år. "Förra året blev Fanero helt tagen av atmosfären och vi gjorde massor av fel, i år är vi säkrare, hoppas jag" säger den danska dressyrryttaren Lena Leschly Aamann.

Möt danska Lena
Lena Leschly Aamand med sin ögonsten Görklintgårds Fanero.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är mycket som har utvecklats i rätt riktning på den stilige Görklintgaards Fanero(DWB f -03 e Leandro-Le Mont H-Lucky Light) som alltid varit ögongodis. Han är stor, mörkbrun med en fin rak bläs och rör sig med mycket uttryck.
– Ett år äldre betyder mycket starkare, tryggare och stabilare, det är alltid svårt att säga hur han kommer att reagera inne i arenan ändå, säger Lena.
Till vardags arbetar hon halvtid på ett ganska bekant stuteri, Blue Hors i Randböl på Jyllands mitt. Resten av tiden lägger hon på in och tillridning av unghästar i egen regi. Hemma i stallet finns några egna hästar till men det går långsamt framåt med dem.
– Det är lite svårt att kombinera med att tävla Fanero på GP-nivå, så fort jag åker på tävling så står de stilla några dagar, säger Lena och skrattar. 
– De tränar sig inte i form för egen maskin direkt, säger Lena som är 31 år och utbildad dansk beridare.

Hon rider på världscupnivå för andra året i rad, hemmatävlingen i Odense är liksom Göteborg de tävlingar hon får startplats till. Om ytterliggare någon vecka är det dags för ett av årets stora event, Hingsteshowen i Herning, som även har ett stort inslag av tävlingsklasser. Här har Lena och hennes Fanero gjort stor succé förut. 

Precis som de svenska ryttarna utanför landslagstruppen får Lena som står utanför den danska truppen ta de tävlingstillfällen som bjuds. Till Göteborg har hon tagit fram en ny kür, faktiskt har hon bara ridit igenom programmet hemma så på lördag blir det debut.
– Det är ingen särskild musik, bara helt vanlig kürmusik, för mig är programmet det viktiga, säger Lena.

I träning är Fanero en fröjd att skåda som så många GP-hästar. Han utstrålar både power och grace så får han och Lena ihop sitt program utan större misstag så har publiken i Skandinavium något att se framemot.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden