Sport
31 augusti 2014 11:31

Moya måste byta häst

(Uppdaterad) Det spanska hopplaget tappar i styrka när ankaret Sergio Alvarez Moya inte kan starta sin förstahäst Carlo 273. Belgien får göra både häst- och ryttarbyte.

Moya måste byta häst
Sergio Alvarez Moya kan inte starta Carlo 273 (här vid årets GCT i Madrid) på VM. Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Moya säger till worldofshowjumping att Carlo har en liten inflammation och att han på veterinärs inrådan har beslutat att inte ta med den 13-årige valacken till Frankrike. Istället blir den ett år äldre hingsten Action-Breaker (e (Heartbreaker-Lys de Darmen) Moyas VM-häst.

Uppdatering
Belgien måste göra ett både häst- och ryttarbyte i hoppningen. Jos Lansinks häst Ensor de Litrange visades inte på söndagens hästbesiktning. Platsen i laget övertas av reserven Jos Verlooy med Domino (e Thunder van de Zuuthoeve-Azur Depaulstra).

Läs även

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden