Avelsnyheter
31 oktober 2015 10:05

Nabab de Reve är död

Legendariske hopphingsten Nabab de Reve är död. Han är fader till några av världens bästa hopphästar, bland annat OS- och VM-medaljören Glock´s London N.O.P.

Nabab de Reve är död
Glock´s London, här med Gerco Schröder på VM 2014, är en av Nabab de Reves framgångsrika avkommor. (Arkivbild)

Belgienfödde Nabab de Reve (BWP e Quidam de Revel-Artichaut uppf Stephan de Bruyn) har gjort stort avtryck i hoppsporten som fadershingst och hade själv en framgångsrik karriär på hoppbanorna. Nu berättar World of Showjumping att hingsten är död.

Nabab de Reve är bland annat fadershingst till Vigo d’Arsouilles, Kashmir van’t Schuttershof och Valentina van’t Heike. Hans mest kända avkomma är förmodligen Glock´s London N.O.P som tillsammans med Hollands Gerco Schröder har tagit OS-silver både i lag och individuellt samt VM-guld i lag. Nabab de Reve var också ledande fadershingst på VM 2010 med fyra startande avkommor i hoppningen. 

Nabab de Reve tävlade under sin egen karriär av Belgiens Philippe Le Jeune och ingick bland annat i bronslaget på VM 2002. Han har haft licens för betäckning i Sverige och är fader till en liten grupp SWB-registrerade hästar. 

Nabab de Reve blev 25 år gammal. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden