Hoppning
23 juni 2017 15:01

Sverige vann Nations Cup

De svenska hoppryttarna firar midsommar ordentligt i Rotterdam, Holland. Det blev seger i Nations Cup genom Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson.

Sverige vann Nations Cup
Det var en nöjd Henrik von Eckermann som skrittade ut från banan med Cantinero. Photographer Roland Thunholm

17.50. Schweiz Martin Fuchs var i den stora oxern i slutet och rev sedan. Det innebär att Sverige vinner Nations Cup. 

17.44. De gjorde det! Peder Fredricson och H&M All In bjöd på en superrunda och var bland annat högt över trippelbarren och fick sträcka ut lite över terkombinationen. Men allting stämde och ekipaget var felfritt i mål. Sverige slutar på 4 fel och blir som sämst tvåa. Fredricsons felfria runda sätter press på Schweiz sista ekipage som måste vara felfritt för att sluta på 4 fel. 

17.40. Spänningen stiger när Spaniens Sergio Alvarez Moya fick två retfulla nedslag i slutet av banan – därmed är Spanien borta ur tätstriden och slutar på 12 fel. Tyskland slutar på 16 fel. 

17.27 Douglas Lindelöw och Zacramento började lika bra som i första rundan. Men i trekombinationer i slutet av banan landade Zacramento lite nära A-hindret och räckte sedan inte över och det blev ett nedslag på väg ut ur kombinationern. Översta bommen på sista hindret hoppade också till men låg kvar. Det blev fyra fel som måste räknas för Sverige. Tre lag – Sverige, Schweiz och Spanien – toppar just nu och kan alla sluta på 4 fel. 

Det blev 0+4 fel för Douglas Lindelöw och Zacramento i Nations Cup. Foto: Lottapictures

Tyskland kan nu som bäst sluta på 8 fel efter att Laura Klaphake rev de två första i trekombinationen. 

17.12. Nu är det bara Tyskland, Schweiz och Sverige som kan sluta på 0 fel efter de båda omgångarna. Rolf-Göran Bengtsson kommer inte att starta på grund av att något har hänt med Clarimo. Enligt FEI-tv ska det dessbättre inte handla om något allvarligt. Detta sätter dock press på Lindelöw och Fredricson. 

17.07. Rolf-Göran Bengtsson kom inte till start som planerat. I skrivande stund oklart varför.

17.05. Tysklands Andreas Kreuzer fick med sig två bommar efter ganska grova rivningar, vilket sätt press på återstående två tyskar. 

16.58. Även Spanien och Schweiz inleder andra rundan med felfria ritter. 

16.47. Henrik von Eckermann red in för andra rundan på en uppmärksam och alert Cantinero. EM-ekipaget fick bland annat både två- och tre kombinationerna att se enkla ut och var felfria i mål. Strax innan hade Marcus Ehning satt sin andra nolla för Tyskland – precis som Harrie Smolders gjorde för Holland. 

16.17. Det här lär bli en riktig rysare. Fyra lag har noll fel och resterande fyra lag har fyra fel efter första omgången. Alla åtta lag ryms alltså inom ett nedslag och det går nog att räkna med en spännande omhoppning efter andra rundan. 

16.13. Även Irlands Cian O’Connor kan hålla nerverna i styr och ser till att Irland slutar på 0 fel i första rundan. Italien avslutar snyggt genom Lorenzo de Luca som var felfri. Hans Armitages Boy gjorde en liten bakutspark vid målgång som för att fira att Italien får med sig 4 fel första rundan. Schweiz Martin Fuchs var i samma situation som Peder Fredricson och valde att stå över första rundan. 

16.03. Peder Fredricson kommer inte till start med All In, valacken behöver inte starta då Sveriges resultat inte kan förbättras. 

16.02. Tysklands Marco Kutcher höll för trycket och gjorde allt rätt. Han satte en säker nolla och Tyskland är nu också felfritt i första rundan. 

15.58. Nu börjar bommarna trilla i Rotterdam. Italiens Emanuele Audiano är den som har dragit på sig flest fel med sina 16 hittills. När tre ryttare har ridit för alla lag är det bara Sverige och Schweiz som har tre nollor. Men Tyskland, Irland, Belgien och Holland har fortfarande chansen att bli felfria i första rundan då de har två nollor vardera. 

15.46 Douglas Lindelöw och Zacramento bjöd på en balanserad och väl avvägd runda där 27-åringen bland annat hjälpte till med en liten smackning i trekombinationen. När ekipaget gick över mållinjen hördes svenska fans jubla – det blev en felfri ritt och Sverige går vidare till andra omgången med 0 fel. 

15.40. När två ryttare har ridit för varje lag har Sverige, Belgien, Holland och Schweiz två nollor i protokollet.

Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo satte Sveriges andra nolla i nationshoppningen. Foto: Lottapictures

15.25. Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask gav Sverige ytterligare en nolla efter en runda där Bengtsson fick ligga i en del. Han satte ordentligt tryck i skimmeln inför den fyra meter långa vattengraven tidigt i banan och fortsatte sedan med en fräck ridning framåt. Clarimo var med på noterna och ordnade ett bra utgångsläge för Sverige. 

15.20. Banan verkar inte orsaka ekipagen särskilt många problem och sex av de åtta lagen började med en felfri runda. Det är Irland och Spanien som står på fyra fel när alla länder har gjort sin första runda. 

15.05. Henrik von Eckermann och Cantinero bjöd på en smakstart för Sverige och var felfria inom tiden i strålande holländsk sol. Cantinero bjöd på spänstiga, lätta språng och visade dess bättre inga av de hyss han kan ta till ibland.  

Det är näst sista deltävlingen där Sverige kan samla poäng i serien, sista omgången rids i Falsterbo i mitten av juli. Sverige ligger trea inför fredagens omgång.

Följande ekipage rider för Sverige i Nations Cup på midsommarafton och startar i denna ordning:

Henrik von Eckermann och Cantinero
Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask
Douglas Lindelöw och Zacramento 
Peder Fredricson och H&M All In

Sverige går ut som startnummer två av åtta lag och börjar klockan 15.00. Den kan följas på FEI-tv (betalkanal).

Start- och resultatlistor

Ställning i Nations Cup inför Rotterdam

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden