Sport
13 augusti 2015 10:32

Nations Cup är igång

I samband med EM rids en omgång av Nations cup i fälttävlan med svenskt lag. Dressyr och hoppning går i dag, torsdag, och terrängprovet i morgon, fredag. Sara Algotsson Ostholt och Reality levererade och tog ledningen efter sin dressyr.

Nations Cup är igång
Sara och Reality tog täten, men puttades sedan ner några steg i resultatlistan. Photographer Roland Thunholm

Johan Lundin och Johnny Cash var först ut i den svenska kvartetten. Ekipaget fick 53,5 straff i dressyren som inte är ekipagets starkaste sida. 

Louise Svensson Jähde och Wieloch’s Utah Sun gör Aachendebut och slutade på 45,1 straff i dressyrmomentet. 

Sara Algotsson Ostholt levererade och slutade på fina 35,9 straff. Detta räckte till ledning. Flera dressyrstarka ekipage – bland annat Tysklands Ingrid Klimke och Michael Jung – ligger efter henne i resultatlistan. 
– Jag och Bigsy gjorde precis som dressyrtränaren Elisabeth Lundholm har lärt oss. Det kunde inte ha gått bättre. Bigsy har varit så oerhört laddad ända sedan vi kom hit, men idag så var hon fokuserad och helt med mig, säger Sara.

Ludwig Svennerstål och King Bob gick ut sist i det svenska laget och slutade på 49,9 straff. Sara Algotsson Ostholt tappade sin ledning när några ekipage återstod. 

I torsdagskvällens hoppning var både King Bob och Wieloch’s Utah Sun felfria. För Reality och Johnny Cash blev det både nedslag och tidsfel. 

Nations Cup är en viktig generalrepetion inför EM i fälttävlan i september då Sverige ska försöka att kvala till OS i Rio de Janeiro 2016. 

Här kan du se fredagens terrängbana. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden