Hoppning
13 juli 2012 18:40

Seger för Sverige!

(Uppdaterad) Sverige låg på andra plats inför den andra omgången, och fick sedan två felfria rundor och två med åtta fel. Efter en rafflande omhoppning mot Storbritannien och Frankrike, där Jens Fredricson och Lunatic hoppade fantastiskt bra, gick segern till Sverige!

Seger för Sverige!
Jens Fredricson och Lunatic hoppade strålande i tre rundor och red hem segern till Sverige. Foto: Peter Zachrisson

Före Jens hade tre av de sex första ekipagen nollat, och när schlagervinnarlåten Euphoria dånade ut i högtalarna när Jens passerade mållinjen kunde hela publiken andas ut. Till ett hav av svenska flaggor på läktarna travade Lunatic piggt ut från banan, efter att ha sträckt ut ordentligt över flera av de stora oxrarna.

Malin Baryard Johnsson upprepade Jens bedrift i sadeln på H&M Tornesch 1042. Även om någon bom rullade i sina skållor så låg de alla kvar på rätt ställe när Malin korsade mållinjen och mottog publikens jubel.

Henrik von Eckermanns Coupe de Coeur var lite snål på höjden idag, och började med ett rejält tramp i vattengraven. Därefter föll räcket som stod efter vattengraven, innan ytterligare ett hinder föll – sammanlagt tolv fel.

Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La Silla såg ut att få ett tramp i vattnet, men klarade sig precis på ribban. Dock skyggade Ninja La Silla något på sista långsidan, fram mot en tvåkombination, och fick med sig en bom. Sverige slutade därmed på fyra fel i den första omgången.

Omgång II
Att Jens Fredricson och Lunatic är väl värda en plats i det svenska OS-laget lär ingen betvivla efter Falsterbo – Lunatic levererade en nästan identisk andra runda. Näst sista hindret, en oxer ut ur tvåkombination, darrade dock en liten stund men stannade kvar på rätt plats. Ekipaget blev bäst av de fyra svenskarna med sina två nollor.

Malin Baryard Johnsson och Tornesch fick först ett nedslag på räcket före vattnet, och sedan föll även sista oxern på banan – åtta fel.

Det höll på att bli ännu ett tramp i vattengraven för Henrik von Eckermann, men den här gången klarade sig Coupe de Coeur precis. Det hjälpte dock inte, då hingsten rivit första hindret och även inhoppet i trekombinationen.

Världens bästa Rolf-Göran Bengtsson visade upp sin guldhäst Ninja La Silla i en felfri runda – med visst darr på ribban på ett par hinder – och höjde hjälmen i skyn i ett långt ”ärevarv” efter ritten.

Omhoppning
Britten William Funnell kommer att starta först med Billy Angelo, därefter rider Jens Fredricson/Lunatic och sist går fransmannen Jerome Hurel ut på Ohm De Ponthual. Samtliga tre ekipage har varit felfria i båda de första rundorna.

Funnell satte ännu en nolla med tiden 40,75. Jens och Lunatic, som uppenbarligen är i fantastisk form, kapade sekunder överallt då de gjorde flera djärva anridningar. Felfritt igen, på tiden 37,62. När Hurel sedan rev första hindret var saken klar – seger för Sverige!

Vinst i Superligan ger tio sköna poäng i ställningen, något som Sverige verkligen behövde. Från att ha legat på sista plats, tillsammans med Irland, klättrade nu Sverige upp till fjärde plats.

Resultat

Läs mer

Lagresultat
Sverige 12 fel
Storbritannien 12 fel
Frankrike 12+4 fel
Schweiz  16 fel
Tyskland 20 fel
Belgien 24 fel
Holland 28 fel
Irland 34 fel

Ställning i FEI Nations Cup efter sex deltävlingar – två återstår
1. Tyskland 41 poäng
2. Schweiz 30,5
3. Frankrike 30
4. Sverige 28
5. Holland 27,5
6. Storbritannien 27
7. Belgien 25
8. Irland 19

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden