Annons från Jordbruksverket

Registrera ditt stall i tid!

Viktig informationDet finns allvarliga smittsamma sjukdomar som kan drabba hästar även om vi varit relativt förskonade från detta här i Sverige. Senast den 1 oktober måste du som driver en anläggning registrera både den och dina hästar. Det gäller såväl små stall som stora ridskolor. Syftet är att kunna spåra smittor och skydda friska hästar. Gå in i vår e-tjänst och registrera din anläggning redan i dag.

Registrera ditt stall i tid!

 

Enligt EU:s nya djurhälsoförordning ska du som driver en anläggning med hästar registrera den hos Jordbruksverket. Det gäller för små och stora stall, ridskolor med flera. Det gäller även dig som har hästar i hobbysyfte.

Sista dag för registrering av hästanläggningar och hästar är den 1 oktober.

– Syftet är smittskydd och smittspårning. Om vi vet var hästarna befinner sig har vi möjlighet att kunna spåra och begränsa utbrott av allvarliga sjukdomar. Registreringen är nödvändig för att vi ska kunna arbeta snabbt och effektivt med att få kontroll på smittor, säger David Slottner på Jordbruksverket.

Sista dag för registrering av hästanläggningar och hästar är den 1 oktober. Passa på att göra det redan i dag, så är du säker på att allt är i ordning. Det är viktigt – för efter den 1 oktober får du inte:
· flytta en häst från en anläggning som inte är registrerad
· ta emot en häst från en anläggning som inte är registrerad – även om din egen anläggning är registrerad.

Jordbruksverket-logo-farg-rgb_bes

Du registrerar din anläggning på Jordbruksverkets webbplats.

Läs mer/e-tjänst: Registrera anläggning för djur och avelsmaterial

 

Annons från Jordbruksverket
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden