Blogg
20 december 2013 08:10

Nattugglan

Mitt i natten, då kommer jag ofta på att jag ska skriva något kul, eller göra nästa års tävlingsplanering. Helst allt på samma gång. Hopplöst fall.

Staffan ringde idag och gick igenom de första landslagssamlingarna, och litet tankar kring tävlingsplanering. Som tur var hade jag tänkt i princip likadant, så det känns bra! Snackat med Viktoria och Johan också, och de verkade taggade inför Badminton, där jag ska kommentera på Horse1 som sänder därifrån. Själv hade jag tänkt att Bernie ska gå 4* i Luhmühlen, som är en månad senare.

Jag är så nöjd att vi inte fått vinter ännu, varje dag med plusgrader är bonus för mig, jag bara hatar kyla. Det går utmärkt att rida på min ridbana hemma, och mellan varven tar jag med hästarna för dressyr- eller hoppträning till Blädde eller EMV, när Helena har tid med mig. I januari kommer Conrad Schumacher, och jag brukar alltid vara med, det är bra att stämma av utvecklingen med ett geni mellan varven, även om hemmaträningen är det som ger allra mest i vardagen. Och jag tycker att Helena också är ett geni, hon tänker alltid till både före och efter träningarna och kommer med små tips och kom-ihåg meddelanden inför tävlingarna om hon inte är där själv.

Vi har fått hem de första irländarna, bland annat ett sto som blir tre nu, och som ska vara här för inridning ett tag. Vi väntar ett par till efter nyår, då jag även åker tillbaka med ett par olika kunder som letar både ponnyer och hästar. I tisdags var vi på terrängbanan som var fin, och även hade vatten i hindret efter regn, så ett par nya hästar kunde testas, och min ena blivande 6-åring kunde träna några nya kombinationer. Det blir nog någon mer runda om vädret håller i sig. Litet avundsjuk är man allt på tyskarnas inomhus-terrängserie på vintern (som svenskorna regerat i år med ett undantag då Jung vann i Stuttgart). Vore något för Scandinavium och Stockholm att ta upp. Tror det hade varit populärt!

Ikväll har jag för första gången, när jag packade in middagsresterna, använt folien så att rullen blir kvar i paketet. Så ni som inte visste- kolla in bilden! Revolutionerande lösning som många nog missat att den fanns. Riktigt klurigt. Det får bli dagens jultips- kan ju vara bra att veta när julbordet ska packas in mellan varven.

Om vi inte hörs innan så en God (snöfri) Jul till alla läsare!

/Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden