Sverige
30 november 2011 07:12

Nedläggning hotar hästgymnasium

Gotlands Hästgymnasium kan komma att läggas ner nästa år, om ingen tar över verksamheten. ńgarna vill inte längre driva skolan.

Gymnasiet startade i Visby 2008 och de första studenterna gick ut i somras. Programmet är specialutformat och är en blandning av Naturbruksprogrammet, Naturvetenskapliga programmet och Samhällsvetenskapliga programmet.

Vid årets hösttermin var det antagningsstopp och nu läser sammanlagt 16 elever i årskurs två och tre. De i årskurs tre drabbas inte av att skolan läggs ner, då det är klart att utbildningen fortsätter detta läsår ut, skriver Hela Gotland.
Men hur sista året på gymnasiet kommer att se ut för de fem elever som går i årskurs två vet man ännu inte.
– Vi kommer att försöka slutföra deras praktiska kurser under det här läsåret, säger Malin Fredlund, rektor på Gotlands hästgymnasium, till tidningen.

Om en friskola inte kan fortsätta driva sin verksamhet är kommunen skyldig att se till att eleverna får en utbildning, även om det inte är på samma program som de startade.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden