Sport
28 februari 2015 10:00

Nicole fick revansch

Finalen i Krafft Young Rider Cup avslutades med en duell mellan guld- och silvermedaljören på SM i Borås. Den slutade med revansch för Nicole Holmén. (Uppdaterad med filmklipp)

Nicole fick revansch
Nicole Holmén vann Krafft Young Rider Cup med Titanic VDL.

Finalen över 1,45-hinder inför ganska välfyllda läktare började som  tidigare klasser med duktiga ekipage och tre felfria rundor på direkten. Det fortsatte att ”rinna på” och när grundomgången var avverkad fanns åtta ekipage, halva klassen, redo för omhoppning.

Det blev Sverige mot Tyskland med svenskt överläge fem mot tre och därmed lite större vinstchans. Om nollorna kom  fort i grundomgången dröjde de i avgörandet. Efter de fem första försöken var Filip Ågren i ledning på en mycket snabb runda och så nära felfritt som möjligt eftersom Cardina höll nollan ända till det sista hindret.

Med tre ryttare kvar gick det både felfritt och snabbt. Först för Eneas Hållsten och Bluffing Spirit, sedan kom Karin Martinsen och var sekunden bättre med Picasso L. Då satt också guldparet på SM i Borås i ledning med silvermedaljören Nicole Holmén kvar till start. Och Nicole fick sin revansch. Med den Hollandfödde Titanic VDL (val f -00  Neckar-Lord) var hon till och med två sekunder före Karin och ordnade en av sina finaste segrar i sin unga karriär.

– Jag vågade inte tro på detta. Min häst är inte bland de snabbaste men jag ville verkligen försöka. Felfria i mål var härligt och när jag hörde publikens jubel och tittade upp på jumbotronen förstod jag att vi vunnit, berättade Nicole som haft Titanic i familjen i elva år och först med storasyster Stephanie i sadeln.

– Det hade varit roligt att vinna i vår allra sista start men i dag var Nicole klart bättre och då är jag en nöjd tvåa, förklarade Karin som inte haft hästen särskilt länge.
– Jag fick Picasso i höstas och är glad för vad vi har gjort och vår tid tillsammans. Han ägs av en familj och nu ska dottern i familjen ta över. Det har varit bestämt hela tiden att Scandinavium, om jag kvalade dit, skulle vara vår sista tävling, fortsatte Karin.

– Dubbelnolla är alltid bra och jag vågade inte tro på att vår tid skulle hålla. Jag tycker det känns ganska bra att komma trea, sade Eneas Hållsten som blir 19 i år och gör sin första säsong som young rider.

Resultat

Se segerritten via SVT Play nedan.

Se intervju med Nicole Holmén via SVT Play nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden