Hoppning
15 februari 2015 14:02

Nicole Holmén ensam felfri

Dagens 1,45-hoppning i Borås, som var sista kval i Krafft Young Rider Cup,fick en mycket udda upplösning. Nicole Holmén var nämligen ensam ryttare i omhoppning - med två hästar.

Nicole Holmén ensam felfri
Nicole Holmén och Aernst vann söndagens 1,45-hoppning. Roland Thunholm

Det dröjde ett tag innan hon kom in till omhoppningen för att fördela rosetterna mellan sina två hästar. Anledningen handlade om taktik – frågan om vilken häst som behövde flest poäng för att ta Nicole till finalen i Scandinavium. Det var inte helt enkelt eftersom det även handlade om hur många poäng eventuella konkurrenter om finalplatserna skulle få.

– Jag har aldrig varit ensam felfri till omhoppning mot mig själv, berättade Nicole under tiden som andra febrilt försökte räkna fram vilken häst som behövde vinna.

Det började med att Nicole tog in VDL Titanic men röster från sidan uppmanade henne att lägga först en volt och sedan ytterligare en volt, vilket innebar uteslutning. Med Aernst (val f -99 e Aerline H-Marduk,  uppf  Åsa Skoog) som sent framräknat var den häst som kunde ta Nicole till final, blev det sedan en rivning men seger och poäng som räckte till final.

Juniorernas 1,35-hoppning, som var sista kval i GHS Morgondagens vinnare, vanns av Wilma Heie med Esmay van Kastanjehof, som ensam felfri bland 19 startande. Segern gav dock ingen biljett till finalen i Scandinavium.

Resultat

Slutställning GHS Morgondagens vinnare
Slutställning Krafft Young Rider Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden