Hoppning
27 april 2015 10:47

Niklas Jonsson får ta plats i laget

Niklas Jonsson kallas in som femte ryttare till nationshoppningen i Lummen, Belgien på fredag efter att Johan Lundhs Miebello skadat sig.

Niklas Jonsson får ta plats i laget
Niklas Jonsson och Caral beger sig till Nations Cup i Lummen. Foto: Roland Thunholm

I helgen går den första omgången av Furusiyya FEI Nations Cup Europe och med till Lummen i Belgien kommer fem svenska ryttare – Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, Helena Persson, Angelie von Essen och nu också Niklas Jonsson, istället för Johan Lundh vars Miebello har skadat sig. Fyra ryttare ska rida i laget och vilka det blir avgörs på plats.

Frågan fick Niklas Jonsson från Sylve Söderstrand under söndagen, men det var inte givet att han svarade ja.

– Jag funderade mer än ett varv innan jag tackade ja, men jag känner att formen är på ingång, säger han till NA.

Egentligen hade han tänkt att vänta ytterligare några veckor innan han rider för landslaget i år. Den långsiktiga planen är att satsa på EM i augusti och OS nästa år med Caral, som förra året gick fyra nationshoppningar.


– Jag var där nere i Lummen för två veckor sedan och gillade inte alls banorna. Därför funderade jag mer än ett varv innan jag tackade ja nu. Men jag hoppas att banbyggare ryckt upp sig eller att de bytt ut honom, säger Niklas Jonsson till tidningen.

– Men det är klart att det kommer bli roligt, det är alltid roligt att rida lag. Även om jag ser mig som reserv, jag är sist in i femmannalaget och bara fyra får rida i lagklassen. Men det positiva är att jag kommer in på en stor tävling jag kanske inte hade fått tillträde till annars, och kan rida alla andra klasser även om jag inte blir uttagen i laget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden