Hoppning
26 september 2015 18:50

Niklas segrade i GP-kvalet i Umeå

Redan igår satte de tonen då de vann 1,40. Idag segrade Niklas Arvidsson och Cobolt i kvalet till delfinalen av Volkswagen Grand Prix.

Niklas segrade i GP-kvalet i Umeå
Niklas Arvidsson och Cobolt var främsta ekipage i Umeå. Photographer Roland Thunholm

Niklas Arvidsson och Cobolt (valack, f  2006, e Cyklon-Camaro M) var bäst idag igen i Umeå och tog segern i kvalklassen inför delfinalen av Volkswagen Grand Prix.
34 ekipage kom till start i kvalet och gav sig i kast med Leif Halls 1,50-bana med 12 hinder och 14 språng. Victoria Wallenstam med Capitano Paul Z startade redan som nummer fyra och deras felfria runda på 74,44 sekunder höll dem kvar i ledarposition i tidshoppningen ända tills det var dags för den tredje sista ryttaren. Då gick Niklas in och kapade tiden med 3,86 sekunder.
–Jag hade egentligen tänkt rida Click and Cash i finalen i morgon. Men Cobolt hoppar ju väldigt bra. Jag tror att det blir ganska stort i finalen, säger Niklas på SvRF:s webb.
 
Totalt blev det åtta nollor under klassen. De 26 bästa ryttarna från kvalet rider morgondagens delfinal och då finns 75 000 kronor till vinnaren samt tre finalplatser i potten. Delfinalen i Umeå är den andra av fyra delfinaler på väg mot stora Flyingefinalen i november.  
 
I lördagens 1,40-klass segrade Jennie Juhlin med Condoctro (val, f-07, e Indoctro – Lord Calando) som var snabbast av de sju dubbelnollorna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden