Hoppning
7 maj 2014 13:15

Niklas vann Grand Prix

Niklas Arvidsson toppade ett fint meeting den gångna helgen med seger i Grand Prix på en trestjärnig nationell tävling i Forst Lausitz, Tyskland.

Niklas vann Grand Prix
Niklas Arvidsson och Click and Cash (här från årets GP-seger i Kungsbacka) vann söndagens Grand Prix i Forst Lausitz, Tyskland.

– Jag hade aldrig tidigare hört talas om vare sig tävlingen eller staden som ligger 15 mil söder om Berlin. Min plan var egentligen  att åka till Sundbyholm men så fick jag en personlig inbjudan från Vattenfall som var meetingets sponsor och då tackade jag självklart ja, säger Niklas.

– Det var en riktigt fin tävling som jag gärna återvänder till om det blir möjligt. Tyvärr kom väldigt mycket regn natten till fredag som gjorde gräsbanan mjuk och tungriden. Det gjorde också att klasserna kändes större i och med att hästarna sjönk i gräset.

Niklas inledde med att bli tvåa i det första GP-kvalet på 1,45-höjder och vann sedan söndagens Grand Prix över 1,50-hinder med Lene Nissen-Lembkes godkända, Tysklandfödda hingst Click and Cash 1155 (f -03 e Cash and Carry-Capitol I).

– Grand Prix var riktigt tuff. Det är lätt att tänka nationell tävling men trestjärnigt nationellt i Tyskland håller ofta minst lika hög klass som en svensk elittävling. Här fanns många ryttare som ofta tävlar internationellt och även nationshoppningar. Vi var fem i omhoppning och jag trodde inte på seger när André Thieme avslutade klassen riktigt fort men jag hade klockan på min sida och vann med sju hundradelar, berättar Niklas.

Niklas hade även placeringar med sina andra hästar. Cobolt (val f -06 e Cyklon-Camaro M, uppf Bo Lindroos) vann ett 1,40-kval och kom sedan sexa i mellanrundans final på 1,40-1,45-höjder där Hasard 1245 var fyra.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden