Sport
30 juli 2015 09:20

Nomineringar klara till EM

Snart är det deadline för de definitiva anmälningarna till EM i Aachen. Nu är även hopningens nomineringslista klar och ger en hint om vilka ryttare som väntas göra upp under mästerskapet.

Nomineringar klara till EM
Snart fylls EM-arenan av 40 000 ridsportfans som ska heja fram sina favoriter. Michael Strauch Foto-Studio-Stra

Många länder har redan presenterat sina spikade trupper till EM i Aachen i augusti, men än återstår några luckor.  Igår blev listan över nominerade hoppryttare klar och den 10 augusti är deadline för anmälan. 29 länder har nominerat ryttare. Bland de stora hoppnationerna med tio namnkunniga nominerade ryttare syns några små, mer okända trupper. Grekland och Rumänien har varsin ryttare nominerad, medan Azerbajdzjan och Israel har två ryttare var.

Dressyr-EM startar tidigare på arenan inför de 40 000 åskådarna och de definitiva ryttarna ska vara anmälda senast på tisdag. 18 nationer har nominerat lag och ytterligare två länder har nominerat individuella ryttare. Om samtliga 18 lag kommer till start blir årets EM i dressyr det största någonsin.

Svenska hopptruppen ska kompletteras med definitiva namn, men det är redan klart att Douglas Lindelöw, Helena Persson och Henrik von Eckermann åker till EM. På listan över de nomnierade finns bland andra Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson och Peder Fredricson.

Hela dressyrtruppen är spikad och i den ingår Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel, Minna Telde, Emilie Nyreröd och reserv Paulinda Friberg.

Förutom hoppning och dressyr går även EM i reining, voltige och fyrspann i Aachen. 

Nominerade ryttare dressyr
Nominerade ryttare hoppning
Nominerade ryttare reining

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden