Hästägartips
8 augusti 2021 17:58
Ridsportplus

Nöt bort håret med ett verktyg

Ridsport testarHåriga schabrak och täcken kan vara ett gissel. Kan ett verktyg få bort pälsen från tyget?

Nöt bort håret med ett verktyg
Inte 100 procent effektiv. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Oavsett om det är vinter- eller sommarpälsen som trillar av hästen så brukar de små hårstråna leta sig in överallt. Finns det något smidigt sätt att få bort dem från schabraken? Kanske.

Djurvårdsmärket Furminator är kanske mest känt för sina speciella pälskammar som lätt borstar bort underull på alla sorters djur, kanske främst katter och hundar. Avfällningskammarna är populära bland djurägare världen över och nu har Furminator utökat sortimentet med ett håruppsamlingsverktyg.

Furminator hair collection tool marknadsförs på flera sidor som ett bra verktyg att ta bort päls från möbler, kläder – och schabrak. Verktyget är något större än Furminators annars väldigt ergonomiska avfällningskammar. Det känns lite plastigt och påminner starkt om tillbehör du sätter på dammsugaren för att rengöra möbler.

Håret samlas upp

Genom att gno verktyget fram och tillbaka på ytan du vill göra ren samlar du upp håret. När du vrider på vredet samlas håret upp i en behållare baktill, som du sedan tömmer.

Upplevelsen är att verktyget funkar okej. Det är ingen världsomvändare och håret sugs inte magiskt upp. Det krävs, lite som förväntat, en hel del engagemang från användaren. Håren samlas upp men den är inte mer effektiv än till exempel en gummiskrapa. Däremot är den ju klart mer miljövänlig att använda än till exempel en klädvårdsrulle.

Hiss eller diss?

Tummenned
Diss

Redaktionens omdöme: Diss. Svår avvägning. Håruppsamlaren är inte helt värdelös men det är heller ingen superhit. Den fångar upp en hel del hår, men med tanke på priset och prestationen blir det nog ändå en diss.

Fakta

Furminator hair collection tool

  • Vad? Furminator hair collection tool.
  • Funktion? Samla upp hår.
  • Pris? Cirka 219 kronor och uppåt.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 12/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden