Sport
1 augusti 2017 12:53

Nu blir Ullevi ridsportarena

Håkan Hellström har lämnat Ullevi och arbetet med att förvandla ett av Göteborgs landmärken till ridsportarena är igång.

Nu blir Ullevi ridsportarena
Gräsmattan på Ullevi håller på att tas bort när en EM-arena för dressyr och hoppning ska skapas.

Stora delar av Göteborg genomgår just nu en förvanlding för att kunna fungera under det EM i hoppning, dressyr, paradressyr och körning i slutet av augusti.

Nu har arbetet med att göra tävlingsarenor av Ullevi, Heden och Slottsskogen börjat på allvar. Detta berättar Svenska Ridsportförbundet i ett pressmeddelande. 

På Ullevi – som har använts till flera konserter under sommaren – ska hela gräsmattan tas bort och nytt underlag läggas på. På innerplan läggs en bottenplatta med makadam och därefter läggs specialblandad fibersand på. Det ska bli en hopp- och dressyrbana i världsklass. Det ska också göras uppvärmningsbana, vip-paviljong och temporär läktare.

Även Heden förvandlas till mästerskapsarena, där går körningen och paradressyren. Parallellt pågår etableringen av shoppningområdet som ska ligga på Hedens bandybana. 

På Valhalla IP fortsätter arbetet med att etablera uppvärmningsbanor och stallområde. Totalt kommer ungefär  600 hästar till Göteborg under EM och 300 av dem stallas upp på Valhalla och övriga hästar i Scandinavium och på Heden.

Slottsskogen förbereds för maratonmomentet i körning fyrspann där 8 spektakulära hinder ska färdigställas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden