Sport
31 juli 2012 11:07

Klart för start för svenskarna

(Uppdaterad 11.00) Det var nervöst i det svenska lägret, när Ludwig Svennerstål som sista ryttare visade Shamwari igen, efter att valacken skickats till holding box. Men till slut fick alla fem hästarna godkänt. Nu finns startlista för banhoppningen.

Klart för start för svenskarna
En lättad Ludwig Svennerstål vinkar till publiken, som jublade när hans Shamwari till slut fick tummen upp. © Fotograf Jan Gyllensten AB,

La Fair, Wega, Mister Pooh och Sofarsogood travade alla upp utan problem, men Shamwari fick än en gång bekymmer med Ground Jury – precis som i den första besiktningen i fredags. Efter att veterinär klämt med visitertång på höger framhov och Ludwig sprungit flera rundor med valacken, fick de så visa upp sig igen. Och till publikens jubel fick de tummen upp.

53 hästar är nu kvar i startfältet till första banhoppningen, över 1,25-hinder, som startar klockan 11.30. Där ska lagmedaljerna fördelas. De 25 bästa – men max tre ryttare per nation – går sedan vidare till ännu en hoppning med hinder på 1,30 (startar 15.30) där de rider om individuella medaljer.
Arrangören räknar med att medaljutdelningen för både lag och individuellt ska ske 16.45. Håll tummen för att vi har svenskar med där!

Start- och resultatlistor

Sammanlagt fyra hästar skickades till holding box, varav två – USA:s Otis Barbotiere och Polens Wag – inte visades igen utan ströks. Svenske Shamwari och belgiske Nepal du Sudre fick godkänt på andra försöket. Samtliga hästar som ligger på topp tio individuellt gick igenom besiktningen.

Flera ryttare, som tog sig i mål i gårdagens terräng, hade tvingats stryka sina hästar inför besiktningen: Donatien Schauly/Ocarina du Chanois (Frankrike), Michelle Mueller/Amistad (Kanada), Marc Rigouts/Dunkas och Joris van Springel/Lully des Aulnes (Belgien).

Läs mer i de relaterade artiklarna längre ner i högerspalten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden