Sport
3 augusti 2012 17:03

Ny debatt om rollkur

(Uppdaterad 17.00) Debatten om rollkur har blossat upp igen, på grund av bilder från dressyrekipagens träning på OS-arenan på onsdagen, som tyska St. Georg publicerat.

Det är särskilt Patrik Kittel som pekas ut på den tyska sajten, även om det finns bilder på flera andra ryttare – främst holländska – som tränar på samma sätt.

FEI kommenterade ämnet på sin Facebook-sida under förmiddagen.
”We are aware that there is concern about some training methods, but photographs can be misleading. Rest assured that our stewards are always there, on the ground, monitoring all training sessions. We’re on the case.”

Uppdatering 14.50
– Det finns ingen officiell anklagelse mot Patrik, det är bara åsikter. Det är ett foto taget i ett ögonblick. Han har inte gjort något otillåtet, kommenterar Wiveca Lundh, sportchef på Svenska Ridsportförbundet.

Uppdatering 17.00
Patrik Kittel tar uppståndelsen med ro.
– Det där var under kastlinjen av St. Georg. Scandic blev rädd och for iväg, skuttade till. Alla stod där, Trond Asmyr och andra från FEI, och det var ingen som reagerade. Det är ögonblicksbilder. Sensationsjournalistisk av St. Georg, säger han.
– Jag har inte gjort något fel, jag har inget att dölja. Det är bara synd att de försöker förstöra på det sättet.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar