Hoppning
17 maj 2014 15:25

Ny häst till Douglas Lindelöw

Douglas Lindelöw vill till VM i franska Normandie senare i år. Nu har 24-åringen ytterligare en möjlig VM-häst utöver Casello i stallet.

Ny häst till Douglas Lindelöw
Douglas Lindelöw vill till VM i Frankrike. Nu har han två hästar som kan ta honom dit. (ARKIVBILD) Roland Thunholm

Douglas Lindelöw har redan många framgångar trots sin unga ålder, inte minst ett guld på EM för unga ryttare. Nu berättar Skånska Dagbladet att Hörbyryttaren gör en seriös satsning på VM. Hans förstahäst Casello (val f 2003 e Casall-Carolus I) har varit påtänkt för VM länge och har samlat mängder med resultat internationellt. Men nu har Douglas Lindelöw ytterligare en möjlig VM-häst i stallet. Det är välstammade och lite heta Balou’s Lady (sto f 2005 e Balou du Rouet-Lasangos). Hon kom till Douglas Lindelöw så sent som för en månad sedan. Hon ägdes av tyske hästhandlaren Paul Schockemöhle. 
– Men hon passade helt enkelt inte riktigt in i det tyska systemet, säger Douglas Lindelöw till Skånska Dagbladet.

Paul Schockemöhle föreslog att Douglas Lindelöw skulle köpa en del av stoet, vilket möjliggjordes med hjälp av sponsorer. 
– Det var ett unikt tillfälle att få tillgång till en häst av den här kalibern, säger Douglas Lindelöw. 
– Hon har egenskaper som få och ger en fantastisk känsla. Hon kommer definitivt att nå Casellos nivå, det vill säga Grand Prix.

Douglas Lindelöw tävlar Balou´s Lady på veckans tävlingar hos Skyrup Country Club Ryttarförening. Nästa stora utmaning för Douglas Lindelöw blir de femstjärniga tävlingarna i St Gallen om några veckor.

Läs mer om helgens tävlingar i Skyrup här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden