Hoppning
23 september 2015 14:13

Ny plantskola för hoppryttare i Danmark

Några hästuppfödare i Danmark har inspirerats av den svenska "Plantskolan", för att utveckla dressyrsporten, men riktar sig istället till hoppryttare.

Ny plantskola för hoppryttare i Danmark
Renë Holstein,Lotte Holm, Mikala Bagge og Susanne Taarnager som stiftade Fyrklöverns hoppakademi.

Det danska projektet heter Fyrklöverns hoppakademi och visionen är att främja hoppsporten genom att utveckla unga danska ryttartalanger i åldersgrupperna junior, young rider och U25-ryttare.

Detta ska primärt ske genom undervisning i hoppning och akademin har valt Maria Gretzer och Björn Carlsson som fasta lärare. En första clinic ska hållas den väntande helgen på Ridecenteret Barthahus i Kokkedal norr om Köpenhamn. Clinicen är öppen för att inspirerar även intresserade som inte är inbjudna med häst.

Tanken med projektet är även att skapa kontakt mellan ryttare och uppfödare. Därför kommer uppfödare vars hästar gjort stora avtryck i både sport och avel att inbjudas till varje arrangemang.

Akademins hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden