Hoppning
12 juli 2015 08:30

Ny stor seger för Scott Brash

Den brittiska världsettan Scott Brash fortsätter att imponera - och vinna. På lördagskvällen i Estoril, Portugal, vann han Global Champions Tour med Hello Sanctos.

Ny stor seger för Scott Brash
Scott Brash och Hello Sanctos flyger till seger i Estoril. Stefano Grasso/LGCT

Av 15 felfria i den första 1,60-rundan återstod endast fyra när även den andra rundan avverkats. Saudiern Abdullah Alsharbatly inledde omhoppningen lika felfritt med Domingo. Christian Ahlmann hade omhoppningens bästa tid med Cornado II men det föll en bricka från muren. Irländaren Glenn Broderick tog det lugnare i sin första GCT-start och nollade med MHS Going Global.

Sedan kom Scott Brash och redan halvvägs var det uppenbart att han tänkte vinna. Hans fantastiska Hellio Sanctos (val f -02 e Quasimodo v. Molendreef-Nabab de Reve) fortssatte att flyga över hindren och segern skrevs till över en och en halv sekund.

Britten försvarade därmed segern från 2014. 100 000 euro i prispengar och säsongens tredje seger i Global Champions Tour för Brash som är uppe i sju GCT-vinster totalt – två mer än någon annan.

Resultat
Ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden