Sverige
3 december 2013 07:25

Nya hygienregler för ridskolor

Jordbruksverket har tagit fram nya hygienregler som började gälla från 1 december. De nya reglerna berör besökverksamhet med djur.

De nya reglerna berör bland annat ridskolor, 4H-gårdar, lantbruk som tar emot besöksgrupper och andra verksamheter där besökarna får direkt kontakt med djur.

Den som är ansvarig för djurhållningen ska numera också ta fram hygienregler som gäller för alla besökare och är också skyldig att informera om dessa regler. Besökarna ska ha möjlighet att tvätta händerna när de besöker djuren.

– Jordbruksverket tycker att det är mycket värdefullt att människor har möjlighet att besöka olika verksamheter med djur. Det är dock viktigt att besökare får information om hur man kan minska risken för överföring av eventuella smittor mellan djur och människor. Handtvätt är den viktigaste åtgärden för att skydda sig mot smittspridning, säger Mariann Sköld på Jordbruksverket.

Läs mer
Läs mer på Jordbruksverkets hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden