Sport
10 juli 2015 16:38

Nya Lilla Rundan-touren succé

Det blev helt internationellt i toppen av den nya Lilla Rundanserien. 2014 års 7-årsvinnare Coco Chanel riden av Patrick van der Meer kom tillbaka ännu bättre än förra året.

Nya Lilla Rundan-touren succé
Patrick van der Meer och Coco Chanel i 7-årschampionatet förra året. Kim C Lundin kim@witnet.se

En av årets nyheter på dressyrfronten i Falsterbo är en Lilla rundantour dit flera av de utländska ryttarna har kunnat ta med sig en kommande GP-häst. Tio ryttare gjorde upp i Prix St Georges för fem domare.

Det var så internationellt i klassen att bästa svensk blev först femteplacerad genom Per Sandgaard på Charmeur. Före honom i prislistan kom tysken Christoph Koschel och två tidigare landsmän. Danska ryttarna Carina Cassöe Krüth och Joachim Thomsen tog andra och tredje plats.

Segrare i klassen var Patrick van der Meer som kommit till Falsterbo med både sin bästa häst Uzzo, aktuell för EM, och stoet Coco Chanel som visade att hon trivs i Falsterbo redan förra året. De segrade på 7350 procent.

Lördag eftermiddag avgörs touren genom en Intermediare I klass mellan Grand Prix Special och CDI3*-tourens kür.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden