Hoppning
27 oktober 2012 13:00

Filip toppade juniorklassen

Filip Ņgren, från Karlstads Ridklubb, vann lördagens kval i juniorryttarnas GHS Morgondagens vinnare vid helgens elithoppningar i Billdal.

Elva hinder varav tre kombinationer gav de unga yttarna en del att tänka på och lösningen på banbyggaren Lennart Lindelöws sträckning var inte lätthittad. Det dröjde också ganska länge innan den första nollan kom och strax efter kom Filip Ågren med klassens segerrunda på Cardina (sto f -03 e Cardento-Diamond, uppf K Edman-Ågren).

– Det var knixigt och tekniskt som alltid på Lennarts banor och då är det skönt när nollan sitter, menade Filip som snart fyller 16 år och även vann förmiddagens 1,30-klass i konkurrens med seniorer.

Klassen på 1,40-höjder hade 21 startande som samtliga fick poäng och därmed ökade chansen att bli en av de 16 som får rida finalen i Scandinavium under Gothenburg Horse Show med världscupfinaler i dressyr och hoppning i april.

Serieledande Louise Torgersen, som blev tvåa med Sinkadus, förbättrade så klart sin ställning i kvalet och vill gärna försvara sin finalseger från årets Scandinavium.

Resultat
Ställning efter det första kvalet

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar