Hoppning
27 juli 2014 19:55

Nya svenska poäng i GCT – Rolf-Göran vann, Henrik tvåa

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann regerade i franska Chantilly. Rolf-Göran vann och Henrik tvåa i Global Champions Tour.

Nya svenska poäng i GCT – Rolf-Göran vann, Henrik tvåa
En mycket glad Rolf-Göran Bengtsson tackar Casall ASK för bra samarbete i Global Champions Tour. Hingstens ständiga skötare Celia Rijnjtes är lika glad. Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

15 felfria tillsammans med en enfelare, en tvåfelare och en ryttare med fyra fel fortsätter om poäng och prispengar i den andra rundan. Med fjärde bästa tid för Rolf-Göran och Casall ASK och femte bäst för Henrik och Cantinero i den första omgången har svenskarna bra utgångsläge i den andra rundan.

Resultat första rundan

Uppdatering
Av de 15 felfria från den första rundan var det bara fyra som fortsatte felfritt. Två av dem var svenskar! I omhoppningen börjde Ludger Beerbaum felfritt med Chaman. Hästen halkade i en tvär sväng, vilket kostade tid. Henrik von Eckermann är sedan lika felfri och nästan två sekunder bättre med Cantinero. Rolf-Göran och Casall ASK (hingst f -99 e Caretino II-Lavall I, äg Tyska Holsteinerförbundet) fortsätter racet och är halvsekunden bättre än Henrik. Eric Lamaze är också felfri med Fine Lady men inte lika snabb som svenskarna.

– Alla gick för seger och jag hade den lilla turen att få nosen lite snabbare över linjen. Jag följde Henriks runda och insåg att jag behövde satsa allt för att kunna vinna. Sedan fanns fortfarande Eric kvar som alltid är snabb och jag var nervös hela vägen innan jag såg att han inte klarade min tid, berättade Rolf-Göran på presskonferensen enligt ett pressmeddelande från GCT.

– Jag såg hur Ludger halkade  i svängen till den näst sista oxern. Kanske var jag sedan lite för försiktigt i den svängen. Men andraplats är också bra och jag är glad att Sverige är nummer ett, sade Henrik.

Se den andra rundan och omhoppningen i Eurosport kl 21.00.

Resultat
Ställning i GCT efter nio (av 14) tävlingar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden