Blogg
4 juli 2014 14:02

Nyfött i stallet

Härom veckan anlände en ny individ, en liten hingst som döpts till Hoby Boy. Än så länge följer han med sin mor till hagen så för tillfället tycker jag faktiskt att han är ganska söt. Hoppas det håller i sig! Måste säga att likheten mellan de senaste fölen har varit slående, de har alla väldigt lika teckning i ansiktet

Det har varit bröllopskörningar  helgen som gick , Helena och Jan åkte med ett par till Österlen och jag och Fredrik åkte med ett fyrspann till Helsingborg. När man rullade mot staden så var det ingenting annat än grå moln. Men jag antar att jag måste gjort en himla massa goda gärningar och bara varit allmänt trevlig och snäll eftersom karma valde att inte kasta en regnskurar på oss.

Det var ett jättevackert brudpar och jag hoppas att alla kikade lite extra på de välputsade selarna, den välputsade vagnen och de superryktade hästarna. Om de inte såg det då så hoppas jag att de om 20 år tittar på sina ipad-fotografier och säger ”jäklar vad den där groomen måste ha putsat!” och det gjorde jag också, med glädje! För vem vill inte göra en redan magisk dag lite extra magisk?

En av grabbarna i spannet hade aldrig gått ett sånt här updrag förut, när bröllopsgästerna ropade ”HURRA! HURRA!” så stod han och lutade sin mule på min axel och fundrade på livet. De är roliga de där djuren, och de slutar aldrig förvåna en.

För övrigt har svalungarna som bor i stallet haft sin första flygardag idag. Detta resulterar i att det helt plötsligt kan ligga en liten utmattad fågel mitt i stallgången när man minst anar det. Det innebär också att stallkatterna är lite extra vaksamma vilket resulterar i att även jag måste vara lite mer vaken. För även om jag, som många, sett Alfred Hitchcocks ”Fåglarna” så tycker jag faktiskt att de är lite småsöta.

Om ni råkar ha svängarna förbi Flyinge i helgen hoppas jag att ni kollar in Flyingetävlingarna som är igång! Fredrik kommer inte att starta,men det finns många andra roliga ekipage som är där!

/ANTONIA

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden