Sverige
27 maj 2014 06:19

Nytt radioprogram om hästar

På torsdag startar ett nytt radioprogram om hästar, Stallet, i P4 Sveriges Radio. Programmet kommer att ta upp idrott, kultur och historia med den gemensamma nämnaren - hästen.

Nytt radioprogram om hästar
Lotte Nord kommer att leda programmet om hästar, Stall i P4. © Sveriges Radio Foto: Karin Lycke/Sveriges Radio

Programledare är Lotte Nord och programmets första parhäst är Marie-Helene ”Billan” Östlund. 
– Jag har alltid haft häst. Att vara med hästarna även när jag var tävlingsaktiv gav mig mycket energi, säger Billan Östlund.

I det första programmet får man bland annat svar på hur stor del hästarna hade i skidstjärnan Billan Östlunds OS- och VM-uppladdningar. Varför makthavare sitter på höga hästar, om hästen är särskilt lämplig att förmedla ångest och rädsla ur ett konstnärligt perspektiv och var man kan vandra och rida på en 1000-årig pilgrimsled i Sverige som påstås bli samma stora turistmagnet som Santiago de Compostela i Spanien.

Sändningstid:
Första programmet sänds den 29/5 kl. 15.03-16.00 i P4. Andra delen sänds 20/6 och programmet återkommer sedan under jul.

Programmen kan höras i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden