Sverige
13 maj 2014 09:01

Västerås Ryttarsällskap får fortsätta vänta på nytt stall

Västerås Ryttarsällskaps nya stallbyggnad skulle egentligen redan stå färdig. Men besluten har skjutits upp gång på gång, vilket tvingar klubben att fortsätta sin verksamhet i utdömda lokaler.

– Det var mer än fyra år sedan som arbetet med ett nytt stall startade. Vi skulle ha varit klara 2013, säger Christer Gustafsson, ordförande i Västerås Ryttarsällskap, till VLT.

Det som satt käppar i hjulet för byggnaden av det nya stallet på Rocklunda gård är allt från länsstyrelsens regler till Västerås stads invändningar. Nu senast var det en kraftledning som ligger för nära ridklubbens blivande kontor som satte stopp för byggandet.

På nästa sammanträde i byggnadsnämnden kommer bygglovet för det nya stallet att tas upp igen. Om det blir klartecken då återstår att se. Så länge fortsätter Västerås Ryttarsällskap sin verksamhet precis som vanligt i de gamla byggnaderna, som delvis är utdömda av kommunen sen länge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden