Hoppning
30 september 2012 15:12

Cue Channa 16:e häst på UVM

(Uppdaterad 19.30) Sebastian Numminen och Cue Channa slutade på 16:e plats i 6-åringarnas final i unghäst-VM på söndagen. Mästerskapet vanns av Colombias Dayro Arroyave och Gangster de Longchamps. 7-åringarnas världsmästare blev Chacciana med Florian Meyer zu Hartum på ryggen.

Cue Channa 16:e häst på UVM
Sebastian Numminen och Cue Channa blev bästa svenska ekipage i 6-åringarnas final på unghäst-VM.

Sebastian Numminen och Cue Channa (sto e Cardento-Robin Z äg Susanne Persson) fick med sig en bom ned i 1,35-hoppningens grundomgång. Det räckte till en 16:e placering bland de 40 startande. Med det resultatet var ekipaget bäst bland av de svenska deltagarna i mästerskapet som går i belgiska Lanaken. 

Segern gick till Colombias Dayro Arroyave och Gangster de Longchamps (hingst e Orlando-Sheyenne de Baugy äg Michel Rigo) efter en tajt omhoppning. Segerekipaget stod för en av två dubbelnollor i klassen, men segermarginalen ned till tvåan var endast elva hundradelar. 

Maria Ingvarsson och Catch Buddy fick fyra fel i grundomgången och slutade på 18:e plats medan Niklas Parmler och VDL Groep Cyrano Z slutade 35:a med 13 fel. 

Världsmästare bland de 7-åriga hopphästarna blev tyska Chacciana (sto e Chacco-Blue x Andiamo Z äg Gestüt Lewitz) med Florian Meyer zu Hartum på ryggen. I denna final, som gick på 1,45-höjd, fanns det inget svenskt ekipage. 

5-åringarnas final
Sires of the World
Vägen till final
Resultat, 6-åringar
Resultat, 7-åringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden