Sport
31 juli 2014 12:26

Och de nominerade är…

Kuskar, ryttare och voltigörer från 74 länder är nominerade till VM i franska Normandie. Mästerskapet börjar den 23 augusti och håller på i 16 dagar. Sverige är ett av tio länder som har deltagare i alla grenar.

Och de nominerade är…
Rolf-Göran Bengtsson är en av de VM-nominerade svenska ryttarna. (Arkivbild)

Hoppningen är den gren som drar flest deltagare från flest länder. 54 nationer har nominerat 38 lag och dessutom har 16 länder enbart individuella deltagare. De 407 nominerade ekipagen ska bli 167 startande totalt. 

I dressyr har 31 länder nominerat 25 lag och sex länder har enbart individuella deltagare. Här ska de 167 ekipagen bli 103 startande. I fälttävlan har 28 länder nominerat ekipage, 25 av dem har lag i mästerskapet. De 168 nominerade ekipagen ska bli 99 startande. 

Förutom Sverige har Australien. Österrike, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Italien, Holland, Schweiz och USA deltagare i de åtta VM-grenarna hoppning, dressyr, fälttävlan, körning, paradressyr, voltige, reining och distansritt. 

Läs om de svenska nomineringarna här. 

Här är hela listan. 

Arrangörens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden