Hoppning
10 oktober 2015 08:42

Offel tävlar för Tyskland igen

Hoppryttaren Katharina Offel ska börja tävla för sitt hemland Tyskland igen. Detta efter att ha representerat Ukraina i tio år.

Katarina Offel ska tävla under tysk flagg från och med den 1 januari 2016. Detta berättar hon på sin hemsida. Där berättar hon också att hon slutar sitt samarbete med den ukrainske affärsmannen Alexander Onischenko och att de flesta av hans hästar som hon har tävlat redan har flyttat till till sin ägare. Det handlar om Air Chin Z, Zipper och Quebracho Semilly, medan Charlie stannar hos hennes tills han blir såld. 

Katarina Offel berättar också att hon har varit i kontakt med det tyska ridsportförbundet och den tyske förbundskaptenen Otto Becker.
– Jag känner mig glad och lättad över att äntligen ha tagit det här beslutet, skriver hoppryttaren som ska starta egen verksamhet inom hoppsporten. 
– Men mitt beslut påverkar min tävlingskarriär och jag kommer att lämna den allra högsta nivån tillfälligt. Men jag tror att jag kan ta mig tillbaka och då vara ännu starkare än innan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden