Sverige
26 februari 2015 15:30

Omhändertagande avbröts – hästarna såldes

(Uppdaterad) Länsstyrelsen hade belagt en hästägare med djurförbud och därmed skulle ett stort antal hästar omhändertas på onsdagen. Polis och övriga inblandade var på plats men aktionen avbröts.

Omhändertagande avbröts – hästarna såldes
Berörd och anlitad personal fanns på plats när aktionen avbröts.

– Länsstyrelsen hade den 23 februari beslutat om djurförbud för hästägaren, vilket enligt 31§ i djurskyddslagen innebär att samtliga djur som hästägaren håller eller äger ska omhändertas. Djurförbudet gäller omdelbart även om det överklagas, säger länsveterinär Leif Felton  till Ridsport.

Att det stora antalet hästar, som är betydligt fler än vad ägaren har tillstånd för, skulle omhändertas direkt berodde enligt länsstyrelsen på att ägaren, trots ett flertal förelägganden, inte gjort sig av med djuren och därför ansågs  oförmögen eller mindre intresserad att själv lösa problemet.

Polisen hade fått uppgift att medverka vid omhändertagandet som sksulle skötas av Djurambulansen. Alla berörda var också på plats när aktionen blev avbruten.

Ridsport har sökt såväl hästägaren som polisen för att få en förklaring till varför aktionen avbröts.

Uppdatering
Skälet till att aktionen avbröts var att ägaren hade sålt hästarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden