Hoppning
24 juni 2015 09:23

Onassis köper tysk topphäst

Grekiska hoppryttaren Athina Onassis de Miranda förlorade Camille Z efter en olycka förra året. Nu har hon köpt André Thiemes potentiella EM-häst Contanga.

Onassis köper tysk topphäst
Athina Onassis de Mirandas häst Camille Z, här vid Global Champions Tour förra året, avlivades i december efter en hinderkrasch. Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Athina Onassis de Miranda, som rider för Grekland, har fått en ny stjärna i sitt stall. Hon har köpt tyska André Thiemes Contanga (sto, f -04, e Catoki–Contango) som senast var placerad i femstjärnig 1,60 vid Rolex Grand Prix i Aachen, skriver St Georg.

Efter en uppmärksammad olycka i Genève i december avlivades Athinas mästerskapshäst Camille Z. Sedan dess har en av världens rikaste kvinnor tävlat Rackham Jo och Rose Du Valon i de högsta klasserna, dock utan nånga fullträffar i resultatlistorna. Ännu är det inte officiellt om Contanga blir Athinas nya partner eller om stoet är tänkt för hennes brasilianska man Alvaro de Miranda.

Köpet betyder att Tyskland förlorar ett EM-aktuellt ekipage, vilket beklagas av förbundskapten Otto Becker. André Thieme är fortfarande en del av A-truppen tillsammans med Conthendrix, men berättar för St Georg att försäljningen var ett svårt beslut.

– Men jag har också ett ansvar för mitt stall och mina medarbetare, förklarar André.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden