Sport
9 juli 2014 07:00

Onsdag i Falsterbo

Hunting, tornerspel, ungdomarnas Grand Prix-hoppning och final i amatörtouren. I dag rockar Falsterbo Horse Show i gång på riktigt.

Av tradition är onsdagen den dagen då sommarens hästfest på det skånska näset startar på allvar. Dagens program är späckat med huntingen som huvudnummer. Den rids på eftermiddagen och i startfältet finns bland annat OS-finalisten i fälttävlan, Katrin Norling, och titelförsvararen Anna Hassö.

Ungdomarna och ponnyerna har kval till sin Grand Prix-hoppning inne på stora banan på morgonen. Där blir det också final i amatörtouren och vid lunch är det finaldags för Children’s Challenge.

På dressyrarenan börjar morgonen med de tio sista ekipagen i 5-åringarnas semifinal. För att ta en finalplats behövs det 71 procent eller mer. Nästa årskull, de 6-åriga hästarna, börjar vid 11-tiden och fortsätter sedan fram till 14. Då är det en nästan lika stor höjdpunkt som huntingen: den klassiska ponnyküren. Alla små dressyrryttares drömklass.

För den som gillar show finns det mycket att välja på: tornerspel, duellhoppning med hundar och spanska hästar till exempel. Dessutom ska den nya läktaren vid huvudarenan invigas och namnges. 

Läs mer om huntingen här.

Tidsprogram

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden