Sport
12 juli 2014 10:02

OS-mästaren trivs på näset

Det har inte varit regerande olympiske mästaren Steve Guerdats meeting i Falsterbo. Men schweizaren är avslappnad och full av tillförsikt. Han har lärt sig ett och annat sedan han tog guld på OS i London 2012.

OS-mästaren trivs på näset
Det är nästan två år sedan Steve Guerdat, Schweiz, tog OS-guld i hoppning i London. Nu tävlar han på Falsterbo Horse Show.

– Det första ett och ett halvt året efter OS-guldet var galet. Jag var så uppbokad överallt. Det var media och sponsorer och massa annat, säger Steve Guerdat. 
– Guldet innebär att det har öppnats en massa möjligheter för mig. 
Var du förberedd på att det skulle bli så?
– Ja, jag var ganska väl förberedd med hur det skulle bli efter ett guld. Men visst, det blev kanske lite mer av allt än vad jag trodde, säger han. 

32-åringen har tillhört världseliten i hoppning länge och är just nu rankad tia i världen. Han har varit i Falsterbo flera gånger och stortrivs på det skånska näset.
– Atmosfären här är otrolig, säger han och tar en klunk av sitt kaffe i ryttartältet intill framhoppningsbanan.
– Vi blev glada när vi blev inbjudna att rida Nations Cup här i år.

Livet har så sakta börjat att återgå till det normala efter guldsuccén i London. 

Det är inte mycket som har gått hans väg hittills i år. Det mesta har varit stolpe ut och nationshoppningen slutade Schweiz näst sist. Men han tar det med ro och ser avslappnad ut trots sin vinnarskalle. Han har varit med så länge att han vet att det alltid kommer en nu tävling. Och att det finns viktigare tävlingar än Falsterbo Horse Show. 
Hur viktiga är nationshoppningarna för dig?
– Jätteviktiga. Jag ställer alltid upp i laget om det behövs. Men inför VM är de egentligen bara en del av alla tävlingar som jag rider fram dit.

Steve Guerdat har fortfarande chans att få med sig priser hem till Schweiz. Nu närmast väntar start i derbyt med Albfuehren’S Memphis, en 13-årig holsteinervalack. Nino des Buissonnets, guldhästen från OS är inte med i Sverige utan sparas till större uppgifter. 
Vill du komma tillbaka till Sverige och Falsterbo?
– Ja, absolut. Både för tävlingarnas skull och för de svenska kvinnornas skull. De är fantastiskt vackra. 

Läs om när Steve Guerdat tog OS-guld här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden