Sverige
12 december 2019 13:49

Över 100 schyssta stall i Sverige

Säker stallmiljöSchysststall.se - hästnäringens initiativ för att öka medvetenheten om sexuella trakasserier - startade i början av 2019. Nu har över 100 stall och ridklubbar anslutit sig till projektet.

Över 100 schyssta stall i Sverige
Personal och elever hos Lappmarksryttarna, som nu är ett Schysst stall. Foto: Sandra Nyman

Schysst stall består bland annat av en webbutbildning för arbetsgivaren, med filmer som tar upp situationer och dilemman för att få igång diskussioner kring sexuella trakasserier. De arbetsgivare som går utbildningen får utmärkelsen ”Schysst stall”. Sajten erbjuder även råd och hjälp för den som blivit utsatt för trakasserier.

Lappmarksryttarna i Lycksele blev nyligen nummer 100 i listan över schyssta stall.
– Vi tycker att Schysst stall är ett bra komplement till det vi redan gjort. Det är ett svårt ämne att arbeta med, och vi vill stärka oss så mycket vi kan för att förebygga, och agera rätt om det händer tråkiga saker, säger ridskolechefen Sara Danielsson i ett pressmeddelande.

På klubben finns tre fast anställda, tre instruktörer som jobbar ideellt, sju i styrelsen och ett 60-tal barn och ungdomar som är aktiva varje vecka.
– Det är viktigt att stallet är en säker miljö och att både barn och vuxna känner sig trygga där, säger Sara Danielsson.

Läs mer om Schysst stall

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden